Samarbetet med eBay (DBA, Bilbasen & Bilinfo) startade 2016, då dom behövde en person som skötte om deras löpande kampanjer. Dom använder SmartFocus som leverantör, och jag var en ganska så självklar person att tillsätta för uppgiften.

Kort därpå så fick jag uppgifter att bygga in information i epost, och vi expanderade med olika dataintegrationer för att öka relevansen i deras epostkommunikationer.

eBay är fortfarande aktiva kunder, och ett samarbete som säkerligen kommer fortsätta länge.


Epteca är en agentur som skickar superriktade emails till resebyråers kunder, med blandat information och nyttiga erbjudanden.

Samarbetet med Epteca startade redan 2011, då jag blev anställd av Epteca för att, tillsammans med företagets VD, bygga deras system från grunden.

Ett tecken på att deras koncept är framgångsrikt är deras response-rate, där dom ligger 2-3x bättre än industristandarden. Exempelvis är öppningsfrekvensen på epost vanligtvis 15% - 25%; Epteca: 75 - 85%!!
Detta ser jag som ett bevis på hur viktigt det är att vara relevant mot kunderna och verkligen rikta informationen, och Eptecas framgångsresa ligger säkert till grund för varför jag älskar min nisch.

Idag sitter Epteca i mycket fina och rymliga lokaler i lokala Zug, Schweiz och det är oerhört glädjande att se att det går bra för dom.


Danads erbjuder ett system för bokning av annonser i tidningar och andra medier, och tar bort oerhört mycket av det manuella arbetet för publicerarna under bokningsprocessen.

Jag fick i uppdrag utveckla deras backend-lösning, både APIer, databas och informationsflöden. Arbetet var tillsammans med en annan utvecklare som skötte front-end.

I skrivande stund har Danads har 7 kontor över hela världen.